Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

   Η ζέστη μπορεί να ξαναγύρισε δριμύτερη αλλά ο κόσμος μάλλον κάνει ακόμα βουτιές μακριά από την Αθήνα..Άδεια είναι ακόμα η πόλη..απελπισία..κάθομαι στο μαγαζί όλη μέρα για 5 πελάτες..Τουλάχιστον κάνω καμιά χειροτεχνία που λέει και η γειτόνισσα στο μαγαζί και περνάει η ώρα! Χθες που λέτε στην ερημία του μαγαζιού έφτιαξα τις πρώτες σαγιονάρες Fyra Säsonger που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Αμερική! Είμαι πολύ περήφανη! Δυστυχώς οι φωτογραφίες τις αδικούν αλλά τι να κάνω δεν είχα καλό φωτισμό, συγχωρέστε με! :Ρ




Ένα ζευγάρι με γαλάζιες και καφέ ξύλινες χάντρες και κορδελάκια...





Και ένα με μαύρες ματ ηφαιστειακές πέτρες και λευκούς ημιπολύτιμους λίθους..

Με πολύ αγάπη
Fyra Säsonger :)

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

   Χθες είχα να πάω σε έναν γάμο..το είχα αμελήσει τελείως και τελευταία στιγμή ανακάλυψα ότι δεν έχω τι να φορέσω. Ευτυχώς είμαι πολύ εύκολη με τα ρούχα, αποφάσισα να βάλω ένα απλό μαύρο φόρεμα,ξέρετε αυτό που υπάρχει σε κάθε γυναικεία ντουλάπα, αλλά μόνο του ήταν πολύ "άδειο". Δεν είχε χαρακτήρα, μου φάνηκε υπερβολικά απλό. Αποφάσισα να το εμπλουτίσω με κάποιο κόσμημα. Εγώ γενικά δεν είμαι ιδιαίτερα της υπερβολής αν και μ'αρέσει να την βλέπω στους άλλους, πάνω μου την φοβάμαι. Οπότε έφτιαξα ένα απλό κολιέ και μερικά διακριτικά βραχιολάκια που ταίριαζαν με το παπούτσι ( ένα πέδιλο με μικρές περλίτσες) και έδιναν τύπο στο φόρεμα χωρίς να το κάνουν να φαίνεται φορτωμένο..!



   Βέβαια αφού γέμισα το δωμάτιο με χάντρες, πέρλες, ατσλόσυρμα, στοπάκια, κουμπώματα, κρικάκια, κορδέλες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε δεν σταμάτησα μόνο σε αυτά..









      Στο γάμο μπορεί τελικά να μην μπόρεσα να πάω αλλά τουλάχιστον έκανα κάτι δημιουργικό. Βραχιολάκια και κολιέ για όλες τις ώρες, όλες τις μέρες και όλες τις εποχές! ;)
         Fyra Säsonger :)

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

   Πέρασε και το 15αύγουστο και πάλι εδώ είμαστε! Όλα τα ωραία και τα ξέγνοιαστα κρατάνε λίγο και πριν καλά καλά το καταλάβεις βρίσκεσαι στη ζέστη του δωματίου σου να σκέφτεσαι εκκαθαριστικά, εφορίες, ΤΕΒΕ, ΔΕΕΣ, ΟΤΕΔΕΣ και όλα αυτά τα "ευχάριστα"!
   Άι στο καλό πια! Όλο έγνοιες και προβλήματα! Δεν μπορεί να βρει κανείς την ησυχία του! Ίσα που πρόλαβα να κλείσω τα 21 και πέσαν όλοι να με φάνε..αν έχει ο κόσμος προβλήματα και χρωστούμενα από τώρα ζήτω που καήκαμε!!! Και που σας τα λέω και σας τι γίνεται; σάμπως αλλάζει τίποτα; Δεν αλλάζει για αυτό ας γράψω και τίποτα πιο ρόδινο!
   Έκλεισα τα 21 λοιπόν, δεν έχω 10 μέρες, μην φανταστείτε κόσμο πολύ, δώρα και πανηγύρια! Με ένα σουφλέ την βγάλαμε και μπύρες από το περίπτερο..Λίγα πράγματα, λίγα και καλά!! Εντάξει και τα δωράκια μου τα κουτσοπήρα δεν έχω παράπονο και τα κεράκια μου τα έσβησα..ειδικά από κεράκια άλλο πράγμα! Με ξέρουνε που είμαι γλυκατζού και με περιποιήθηκαν αναλόγως.. ;)

   Έσβησα λοιπόν το πρώτο μου κεράκι πάνω σε παγωτό bischoco, που το λατρεύω από την Gelateria Da Giorgio http://www.facebook.com/dagiorgio.gr που έχει ανοίξει εδώ και κάνα χρόνο στην περιοχή μου! Το παγωτό είναι υπέροχο έχει ότι γεύσεις μπορείτε να φανταστείτε (από σοκολάτα,βανίλια,φράουλα μέχρι μηλόπιτα,bueno και black forrest!) και το προσωπικό εξυπηρετικότατο και πάντα ευχάριστο!

                                                              Ευχαριστώ παιδιά! :)

   Το βράδυ της παραμονής των γενεθλίων μου η φίλη μου με τις πέρλες(όποιος παρακολουθεί καταλαβαίνει για ποιο άτομο μιλάμε :Ρ), η "αδερφούλα" μου που πολύ την αγαπώ και ποτέ δεν με ξεχνάει μου έφτιαξα handmade τούρτα που δεν πρόλαβα να την φωτογραφίσω ολόκληρη γιατί πέσαμε όλοι με τα μούτρα ή μάλλον με τα κουτάλια! :Ρ
   Ότι πρόλαβα πριν εξαφανιστεί..


   Κεράκι όμως έσβησα και στο σπίτι, μπορεί η μάνα μου να μην πρόλαβε να φτιάξει την τούρτα που της ζήτησα με μπισκότα oreo που την πετυχαίνει τέλεια αλλά μου αγόρασε μια δροσιστική φρουτότουρτα να γλύφετε τα δάχτυλά σας! Την στραπατσάρισε λιγουλάκι στην μεταφορά και έσβησα ρεσώ επειδή ξέχασε να μου πάρει κεράκια αλλά τι το θες ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι αυτά κάνει! Άσε που αν δεν κάνουμε και καμιά βλακεία δεν περνάει ο καιρός!


   'Άντε και του χρόνου θα φτιάξω μόνη μου την τούρτα με τα oreo! ;)
Μέχρι τότε πρέπει να μπω σε κέντρο απεξάρτησης απ'τα γλυκά! :Ρ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

   Είμαι ένα άτομο που βαριέται εύκολα..βαριέμαι πολύ συχνά..Για να μην βαριέμαι λοιπόν προσπαθώ να δημιουργώ ή να καταστρέφω, όπως το πάρει κανείς!Με λίγα λόγια μ' αρέσει να αλλάζω τα πράγματα ή να φτιάχνω καινούργια!Σε μια τέτοια φάση λοιπόν, παραλίγο βαρεμάρας, είπα προχθές να συμμαζέψω λίγο το σπίτι και κυρίως τις ντουλάπες..ανάμεσα στις σωρούς από ρούχα βρήκα κομμάτια που είχα να τα δω πολύ καιρό.Ένα από αυτά ήταν ένα γκρίζο σορτσάκι, πρώην παντελόνι, που το είχε καταστρέψει η μάνα μου πριν καιρό με χλωρίνη!Το είχα κόψει όταν μια μέρα βαρέθηκα να το φοράω σαν παντελόνι και με είχε καταβολέψει μέχρι την στιγμή που καταστράφηκε..ή που νόμιζα ότι καταστράφηκε γιατί όταν το είδα αποφάσισα να κάνω τα πειράματα μου..
   Αρχικά το έκανα ένα μπανάκι στην χλωρίνη για μια νύχτα,το κάτω μισό μέρος και έγινε κάπως έτσι..



   Η παλιά στάμπα που είχε δημιουργήσει η χλωρίνη εξαφανίστηκε και ήταν όμορφο έτσι αλλά εμένα δεν μου έφτανε!Ήθελα κάτι παραπάνω, έτσι εξακολουθούσε να είναι βαρετό!Ένα συνηθισμένο γκρι-άσπρο σορτς!Οπότε αποφάσισα να το πειράξω λίγο ακόμα..το έβρεξα, το έβαλα στο πλυντήριο, το αλάτισα, έριξα και ένα μαγικό φακελάκι και το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει κάπως έτσι..



   Τώρα έχω ένα εντελώς καινούργιο και μοναδικό σορτσάκι!Καθόλου βαρετό και καθόλου ίδιο με το παλιό!Αλλά και αν το βαρεθώ κάτι θα βρω να κάνω ;)

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

   H φίλη μου που λέτε, αυτή που με λέει κινητό κοχύλι, και που μου έβαλε την ιδέα να φτιάχνω ότι της κατέβει στο κεφάλι, έπαθε φέτος μια μανία με τις πέρλες! Πολύ πέρλα σας λέω! Πέρλα σε βραχιόλι, πέρλα σε κολιέ, πέρλα σε σαγιονάρα, σε σκουλαρίκια, σε ότι μπορεί να μπει τέλος πάντων!Μια την έχω λοιπόν και εγώ και την αγαπώ οπότε δεν γινόταν να μην ασχοληθώ "λίγο" και με πέρλες!
   Άρχισα και έφτιαξα μερικά απλά βραχιολάκια με την πεποίθηση ότι θα της περάσει..


Ξεχάστηκε για λίγο αλλά μετά της κατέβηκε μια ιδέα για ένα κολιέ..Το φτιάξαμε και αυτό!


Εντάξει δεν μπορώ να πω το κολιέ ήταν όμορφο, σικάτο..κάτι διαφορετικό!

   Το μεγάλο "κακό" έγινε όταν πήγε σε μια συνέντευξη για δουλειά..Η συνέντευξη δεν πολύ κατάλαβα πως πήγε γιατί η φίλη μου όντας ευέξαπτο άτομο γύρισε με νεύρα ως συνήθως αλλά πρόλαβε και μπάνισε τα βραχιολάκια της υπεύθυνης!Την συνέχεια την καταλαβαίνεται και ιδού το αποτέλεσμα! 

 Βραχιολάκια με ατσαλόσυρμα,πέρλες και τυρκουάζ χάντρες

Βραχιολάκια με ατσαλόσυρμα,πέρλες και γαλαζοπράσινες χάντρες
Βραχιολάκια με ατσαλόσυρμα,πέρλες και μπλε-μοβ χάντρες
Βραχιολάκια με ατσαλόσυρμα, μαύρες και κόκκινες χάντρες
Βραχιολάκια με ατσαλόσυρμα,πέρλες και ρόζ χάντρες
Βραχιολάκια με ατσαλόσυρμα,μαύρες και διάφανες χάντρες
Βραχιολάκια με ατσαλόσυρμα,πέρλες και διάφορες χάντρες

   Άρχισα το blog με γκρίνια που έχω ξεμείνει Αύγουστο στην Αθήνα, άλλα ήμουν λίγο αχάριστη γιατί η αλήθεια είναι ότι έφυγα και εγώ λίγες μέρες μες στον Ιούλιο. Και εκεί που πήγα είχε μια θάλασσα άλλο να σας το περιγράφω και άλλο να κολυμπάτε! Το παράξενο ήταν ότι είχε πιο πολλά κοχύλια από ότι άμμο, και το πιο παράξενο ότι τα περισσότερα κοχύλια είχαν τρύπες!
   Εννοείται μάζεψα ότι έβρισκα και μόλις γύρισα στην Αθήνα έγινα ένα κινητό κοχύλι που λέει και η φίλη μου! 
Μα όχι πείτε μου δεν είναι τέλεια;!


Κρεμαστό με κοχυλάκι

Βραχιολάκι για το πόδι με κοχυλάκια και χάντρες

Πλεκτό βραχιολάκι με κρεμαστό κοχύλι

Τι ποιο φυσικό και καλοκαιρινό;


Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

   Εμείς λοιπόν για να γνωριστούμε λατρεύουμε ότι απλόχερα μας δίνει η μητέρα φύση!
Τρελαίνομαι να φοράω και να φτιάχνω κοσμήματα από δέρμα,πέτρες, κοχύλια και ημιπολύτιμους λίθους και δεν αντέχω καθόλου αυτή την μόδα με το καουτσούκ που με κάνει να βγάζω σπυράκια στο δέρμα!
  Οπότε δερμάτινα βραχιολάκια για αρχή :)




Δερμάτινα βραχιολάκια με κορδέλες, ασημένια και επιχρυσωμένα κρεμαστά, και χάντρες
Δερμάτινο βραχιολάκι με δέρμα και ασημένια κρεμαστά

Δερμάτινο βραχιολάκι με μοβ δερμάτινο λουλούδι,ασημένια κρεμαστά και χάντρες

Δερμάτινο βραχιολάκι με λευκό σχοινί ασημένια κρεμαστά και πέρλες 

Δερμάτινο βραχιολάκι με φούξια κορδέλα, επιχρυσωμένα κρεμαστά και χάντρες

Δερμάτινο γαλάζιο βραχιολάκι με κορδέλα, επιχρυσωμένα κρεμαστά , ματάκι και χάντρες

Δερμάτινο βραχιολάκι με κόκκινη κορδέλα, χάντρες και ασημένια κρεμαστά

Δείτε και τα παντοφλάκια που λέγαμε! Κάνουν και για την πρωτεύουσα ;)

Σαγιονάρες με μελί και μπέζ χάντρες, δέρμα και επιχρυσωμένα κρεμαστά
Σαγιονάρες με ζαχαρί και χρυσαφί χάντρες,κορδέλα και επιχρυσωμένα κρεμαστά
Σαγιονάρες με μπέζ και καφέ χάντρες 
Παιδικές σαγιονάρες με ροζ και φούξια χάντρες, ιππόκαμπους,βατομουράκια και κορδέλα
Σαγιονάρες με κοραλλί και μπέζ χάντρες, αστερίες και κορδέλες
Σαγιονάρες με λαχανί και γαλάζια κουμπάκια
Σαγιονάρες με αστερίες, χάντρες και κορδέλες
Σαγιονάρες με ροζ και λευκές χάντρες, και κορδέλα
Σαγιονάρες με μπλε και κίτρινες χάντρες, αστερίες, κουμπάκια και κορδέλα